Galaretkowa rozkosz

Galaretkowa rozkosz
3.8 , głosów: 27

Galaretki są dobrym pomysłem na lekki deser. Można urozmaicić je dodając owoce oraz łączyć kilka smaków. Wykonanie jest proste, ale czasochłonne ze względu, że przed nałożeniem każdej warstwy musimy poczekać aż poprzednia stężeje, dlatego najlepiej zabrać się za robienie kilku kolorowych galaretek dwa dni wcześniej.

Zobacz przepis

Łaciate i chrupiące gofry

Łaciate i chrupiące gofry
4.2 , głosów: 6

Przedstawiamy ciekawy sposób na urozmaicenie wizualne i smakowe gofrów. Ten ciekawy przepis na pewno przypadnie do gustu dzieciakom i nie tylko. Tak wykonane gofry mogą stać się ozdobą każdego przyjęcia i imprezy. Dzięki temu przepisowi wykonasz w szybki sposób pyszne i chrupiące gofry.

Zobacz przepis

Sezonowe ucierane ciasto truskawkowe

Sezonowe ucierane ciasto truskawkowe
4.2 , głosów: 6

Pyszne, słodkie i czerwone… ♥ truskawki! Uwielbiają je wszyscy. A sezon truskawkowy, który jest w pełni bez ciasta z tymi owocami nie będzie udany. Dzisiaj prezentujemy bardzo prosty i szybki przepis na ucierane ciasto z truskawkami. Składniki podane w przepisie pozwalają na przygotowanie ciasta o standardowej wielkości dużej blaszki.

Zobacz przepis

Tarta z truskawkami, budyniem i kokosem

Tarta z truskawkami, budyniem i kokosem
4 , głosów: 7

Smaczna sezonowa tarta którą możemy szybko i sprawnie przygotować. Znakomite połączenie smaków waniliowego i truskawkowego zostało uzupełnione wiórkami kokosowymi i tworzy idealną całość. Tartę polecamy na wszelkiego rodzaju spotkania rodzinne i jako smaczny deser.

Zobacz przepis

Kopytka z czerwonych buraków

Kopytka z czerwonych buraków
4.1 , głosów: 7

Kopytka o intensywnym zabarwieniu z buraków to odskocznia od tradycyjnych ziemniaczanych kopytek. Mięciutkie, delikatnie słodkie buraczane kopytka to źródło wielu witamin. Można podawać je z dipem, sosem śmietankowym, roztopionym masłem lub innymi ugotowanymi warzywami.

Zobacz przepis

Empanada z kurczakiem i pieczarkami

Empanada z kurczakiem i pieczarkami
4.3 , głosów: 7

Empanada – danie składające się z ciasta (francuskiego lub drożdżowego) oraz farszu mięsnego z dodatkiem sera żółtego. Pierożki empanada są niezwykle popularne w Ameryce Południowej, zwłaszcza w Argentynie i Chile. W Polsce jeszcze mało znane. Pierożki najlepiej smakują na ciepło, podane je z sosem pomidorowym lub dipem. Wspaniałe na obiad jak i na kolację. Polecam!

Zobacz przepis

1 z 61234...Ostatnia »