Tradycyjne danie na wyjątkową okazję – pierś gęsi z jabłkami

Tradycyjne danie na wyjątkową okazję – pierś gęsi z jabłkami
5 , głosów: 11

W ciągu roku istnieje całe mnóstwo okazji, które chcemy uczcić w wyjątkowy sposób – urodziny, imieniny, rocznice, święta i tak można by jeszcze naprawdę długo wymieniać. Kiedy zbliża się ważny dzień, zapraszamy gości do wspólnego biesiadowania i często z tej okazji poszukujemy przepisów na ciekawe dania, aby zaskoczyć bliskich i wprawić w zachwyt ich podniebienia.Zobacz przepis

Zapiekane naleśniki na ostro

Zapiekane naleśniki na ostro
4.6 , głosów: 28

Kiedy myślimy o naleśnikach od razu przychodzą nam do głowy najróżniejsze w wydaniu na słodko- z dżemem, czekoladą, owocami. Te łatwe w przygotowaniu placki można wykorzystać także do potraw „na słono”. Ich łatwość wykonania oraz wyśmienity smak sprawią, że chętnie będziecie powtarzali to danie.Zobacz przepis

Ryż z kurczakiem i warzywami

Ryż z kurczakiem i warzywami
4.5 , głosów: 33

Ryż można robić na wiele sposobów. Jednym z najbardziej znanych jest wykorzystanie go w kuchni chińskiej. W towarzystwie warzyw i kurczaka doprawionych przyprawą curry skradną podniebienia każdego!

Zobacz przepis

Pizza dla każdego

Pizza dla każdego
4.5 , głosów: 30

Pizza lubiana jest przez prawie każdego. Można ją jeść na słono, na słodko- w zależności od użytych składników można dostosować ją do swoich upodobań. Przygotowanie pizzy nie zajmuje wiele czasu a całość można skomponować z dodatków, które na co dzień mamy w domach.

Zobacz przepis

Prosty przepis na babeczki

Prosty przepis na babeczki
4.2 , głosów: 26

Przepis na babeczki jest prosty i można je przyrządzić z produktów dostępnych (prawie) zawsze w domu. Oprócz czekolady, budyniu warto dodać do nich także owoce dzięki czemu nabiorą trochę ‘lekkości’.Zobacz przepis

Galaretkowa rozkosz

Galaretkowa rozkosz
3.8 , głosów: 27

Galaretki są dobrym pomysłem na lekki deser. Można urozmaicić je dodając owoce oraz łączyć kilka smaków. Wykonanie jest proste, ale czasochłonne ze względu, że przed nałożeniem każdej warstwy musimy poczekać aż poprzednia stężeje, dlatego najlepiej zabrać się za robienie kilku kolorowych galaretek dwa dni wcześniej.

Zobacz przepis

1 z 131234...10...Ostatnia »