Miodowe pierniczki

Miodowe pierniczki
5 , głosów: 9

Pierniki kojarzą się ze świętami, jednak ze względu na ich aromatyczny smak, sięgamy po nie częściej. Smakują na ciepło, ale także po tygodniu ich smak nie słabnie- wręcz przeciwnie! My polecamy je przyrządzać znacznie częściej ze względu na prostotę ich wykonania i nieziemski smak!Zobacz przepis

Świąteczny piernik z orzechami

Świąteczny piernik z orzechami
4.3 , głosów: 8

Wyśmienity piernik nie tylko na świąteczny stół. Podczas pieczenia ciasta, piękny zapach unosi się po całym domu. Placek jest dość pracochłonny, jednak warta poświęcenia. Polecam.

Zobacz przepis

Orzechowe ciasto z powidłami

Orzechowe ciasto z powidłami
4 , głosów: 9

Placek z orzechami, powidłami, przełożony masą karpatkową jest dość pracochłonny, ale efekt końcowy jest zadowalający. Zamiast gotowej masy karpatki do ciasta możemy wykonać masę z budyniu i masła. Polecam zarówno na niedzielny deser, jak i na deser świąteczny.

Zobacz przepis

Tradycyjny przepis na kluski śląskie

Tradycyjny przepis na kluski śląskie
4.4 , głosów: 7

Dzisiaj proponuję bardzo łatwy i sprawdzony przepis na przepyszne domowe kluski śląskie. Kluski są najlepsze zaraz po przygotowaniu. Podajemy je z sosem mięsnym, pieczarkowym i z dodatkiem surówki. Z podanego przepisu wychodzi około 60 sztuk. Polecam przepis! Kluski – palce lizać:)

Zobacz przepis

Placek z masą jabłkową, kokosem i orzechami

Placek z masą jabłkową, kokosem i orzechami
3.3 , głosów: 6

Dzisiaj prezentuję przepis na przekładane ciasto z jabłkami, kokosem i orzechami. Wykonanie ciasta wymaga trochę czasu, jednak efekt końcowy smakuje wyśmienicie. Doskonałe na niedzielne popołudnie, uroczyste przyjęcia, a także na święta.

Zobacz przepis

Wielkanocny sos z gotowanych jajek

Wielkanocny sos z gotowanych jajek
4 , głosów: 5

Dzisiaj przedstawię przepis na niezwykle prosty i szybki do wykonania sos, który obowiązkowo musi się znaleźć na wielkanocnym stole. Wielkanoc to czas, w którym w potrawach dominują składniki takie jak: jajka, chrzan, wędliny, wiosenne warzywa oraz sól i pieprz. Dzisiejszy przepis na pastę jajeczną zawiera kilka z tych składników. Sos głównie wykonany jest z jajek, szczypiorku i chrzanu. Sos z gotowanych jajek to doskonały dodatek do świątecznej wędliny. Polecam, sos – palce lizać:)!

Zobacz przepis

1 z 61234...Ostatnia »