Ciasto jogurtowe z borówkami amerykańskimi

Ciasto jogurtowe z borówkami amerykańskimi
4.6 , głosów: 9

Ciasto zachwyca nie tylko smakiem, ale też wyglądem. Dietetyczne ciasto na upalne dni. Lato to czas, kiedy przyrządzamy lekkie potrawy i  desery, pełne warzyw i owoców. Ciasto jogurtowe możemy wykonać z dowolnych owoców miękkich, najlepiej jednak skorzystać z owoców sezonowych np. borówek, jagód, malin, czy porzeczek. Na spód ciasta można użyć też gotowych biszkoptów.

Zobacz przepis

Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką

Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
4.2 , głosów: 9

Ciekawy i bardzo prosty przepis dla osób zaczynających swoją przygodę z ciastem drożdżowym. Ciasto drożdżowe wyrasta w lodówce, a potem wyrabiamy je za pomocą miksera. Przepis może wydawać się czasochłonny, jednak większość tego czasu to moment, kiedy ciasto leży i rośnie. Jeżeli nie robiliście jeszcze ciasta drożdżowego w taki sposób, to gorąco zachęcam! Zobacz przepis

Dietetyczne faworki z piekarnika

Dietetyczne faworki z piekarnika
3.8 , głosów: 6

Chrusty, faworki, chruściki, każdy z nas je lubi. Tradycyjnie smażone na tłuszczu, posypane cukrem pudrem są niesamowicie smaczne, ale także bardzo kaloryczne. Tłusty czwartek tuż, tuż warto więc pomyśleć o zdrowszej i zdecydowanie lżejszej wersji tradycyjnych faworków. Dzisiaj prezentuję przepis na chrust wykonany z mąki pszennej i żytniej pieczony bez tłuszczu, w piekarniku. Z podanych proporcji otrzymamy około 15 sztuk dietetycznych faworków. Polecam!

Zobacz przepis

Tradycyjny sernik ucierany

Tradycyjny sernik ucierany
4.2 , głosów: 5

Sprawdzony przepis na pyszny, domowy, rozpływający się w ustach sernik. Sernik to ciasto, które jest doskonałe na każdą okazję, także na święta. Można go wykonać z owocami, takimi jak jabłka lub brzoskwinie.

Zobacz przepis

Zdrowe ciasteczka owsiane z gorzką czekoladą

Zdrowe ciasteczka owsiane z gorzką czekoladą
4.4 , głosów: 9

Ciastka owsiane to doskonały dodatek do porannej kawy, herbaty, czy mleka. Są zdrowe, pożywne i smakują całej rodzinie, a zawarte w nich składniki można samodzielnie komponować, w zależności od upodobania i smaków.

Zobacz przepis

1 z 11